Gulrot-, appelsin- og ingefærsuppe

gulrot, appelsing og ingefær suppe

Jeg begynner å bli helt desperat etter vår! Utenfor er det bare hard snø, skitten is, kaldt og kjipt, og jeg er så møkkalei av vinter at jeg kjenner det i hvert eneste fiber i kroppen. Så i et forsøk på å muntre opp en vinterdeprimert sjel, fylte jeg skålen med det nærmeste jeg fant av spiselig sol: gulrot-, appelsin- og ingefærsuppe.

Denne suppen kan helt fint gjøres vegetarisk ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft, og helt vegansk ved å droppe smøret.

Til fire personer trenger du:
1-2 ss olivenolje til steking
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
finrevet skall av 1/2 appelsin (kun det oransje, ikke det hvite)
600 g gulrøtter
5 dl kylling- eller grønnsakskraft
1 1/2 dl appelsinjuice (tilsvarer saften av 1 appelsin)
1 ss smør (kan sløyfes)
1 ts sukker (kan sløyfes)
salt og pepper

Varm litt olivenolje i en gryte på middels – middels høy varme. Finhakk løken og ha i gryten. Stek i noen minutter til den begynner å bli blank. Skrell gulrøttene og skjær i skiver og ha i gryten. La steke i ca 5 minutter. Finhakk hvitløken eller press den i en hvitløkspresse og ha i gryten sammen revet ingefær og appelsinskall. Stek i et par minutter til. Ha i kraften og la alt koke i ca 15 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett appelsinjuicen. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Ha i smør hvis du bruker det (smøret gjør suppen litt rundere i smaken). Smak til med salt, pepper og evt. sukker hvis suppen er litt for syrlig. Server gjerne med litt rømme eller naturell yoghurt, hakkede mandler og et dryss av koriander.

gulrot, appelsing og ingefær suppe 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s