Superenkle speltbrød med gresskarkjerner

speltbrød med gresskarkjerner

Nystekt, hjemmebakt brød må være noe av det beste som fins, men det er jo så mye jobb med disse brøda! Det skal blandes, eltes, heves, knas, formes, etterheves og stekes. Jeez, for en prosess! Det kan jo riktignok gjøres litt enklere med eltefrie brød, men da tar det jo hele natta. Hva skal en brødsulten jente gjøre? Da-ta-da-daaa-da-daaaa: verdens enkleste speltbrød to the rescue! Disse brødene er basert på en oppskrift jeg har fått av en særs habil kokk, min svigerinne Celia, og er uten tvil de enkleste brødene i verden.

speltbrød med gresskarkjerner 4

Til to brød trenger du:
8 dl siktet speltmel
7 dl sammalt speltmel
1 dl havregryn
2 1/2 dl gresskarkjerner (1 1/2 dl til deigen, 1 dl til å strø på toppen)
1 ss mørk sirup
1 ss flaksalt
1 pose tørrgjær
9 dl lunkent vann

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og bland godt sammen. Du vil få en litt løs deig. Fordel deigen mellom to godt smurte brødformer og strø over gresskarkjerner. Sett brødene til heving under plastfolie i 40 minutter.

Stek brødene i ovnen i 50-60 minutter til de er gylne og gjennomstekte (bank litt på undersiden av brødene – høres de hule ut er det ferdigstekt). Done and done!

speltbrød med gresskarkjerner 3

speltbrød med gresskarkjerner 5

Legg igjen en kommentar