Bifftaco med tomat-, avocado- og maissalsa

bifftaco med tomat, avokado og maissalsa 2

Jeg prøver å begrense familiens inntak av rødt kjøtt til et minimum, av helsemessige, økonomiske og miljømessige hensyn. Men biff er noe av det aller best jeg vet, så en gang i blant bare må jeg unne meg det. Denne gangen gikk biffen i en taco og det var sykt godt!

Til to voksne og to barn trenger du:
400 g biff (jeg brukte mørbrad, da det var på tilbud, men entrecôte er også supert)
1 ts chilipulver
1 ts malt paprika
1 ts flaksalt
et par runder med pepperkvernen

til salsaen:
2 maiskolber (evt. bruk maiskorn på boks)
1 stor avokado
3 tomater
1/4 rødløk
1/2 – 1 chili, gjerne jalapeño
en håndfull koriander
1 lime
ca. 1 ss olivenolje
en god klype salt

til servering:
tortillas eller tacoskjell
revet isbergsalat
revet ost (kan sløyfes)
rømme (kan sløyfes)

Ta biffene ut av kjøleskapet en halvtimes tid før du skal steke dem.

Lag salsaen først. Stek maiskolbene i en grillpanne eller stekepanne på middels høy varme slik at den får litt brennmerker. Ta ut av pannen og la kjøle av seg nok til at du kan håndtere dem. Skjær av maiskornene ved å sette kolben på høykant, sett kniven litt over festet på kornene og før kniven rolig nedover. Kutt tomater og avokado i små biter, og finhakk rødløk, chili og koriander. Ha alt i en bolle og skvis over lime, hell over olivenolje og dryss med salt. Bland det hele godt sammen.

Bland chilipulver, malt paprika, salt og pepper og strø over biffen(e). Det er ikke sikkert du trenger alt. Varm en stekepanne, helst en jernpanne, på middels høy – høy varme med litt olje. Stek biffene slik du liker dem* – som du ser av bildene liker jeg biffen best når den nesten rauter. Ta biffen ut av pannen og la hvile i noen minutter. Skjær biffen i tynne skiver og servér i tortillas eller tacoskjell med isbergsalat, salsa og eventuelt rømme og ost.

bifftaco med tomat, avokado og maissalsa

*Det er vanskelig å gi noen eksakt tidsangivelse på stekingen, da det avhenger av tykkelsen på biffen, stekepannen din, temperatur på biffen når du begynner osv. En veldig enkel måte å få en medium biff på, er å steke biffen til det begynner å piple litt blod på oversiden, deretter flippe den og steke den til det pipler blod på andre siden. Jeg foretrekker å heller å snu biffen hyppig for å få en bedre varmefordeling og mørere kjøtt, og kjenner etter på biffen når den er passe stekt.

bifftaco med tomat, avokado og maissalsa 4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s