Mango- og pasjonsfruktmousse

mangomousse ovenfra

I morgen er det Valentine’s Day, og har du lyst til å overraske ditt hjertes utkårede med en aldri så liten kjærlighetsdessert, er denne mangomoussen et supert valg! Enkel å lage, supergod og med en touch av pasjon(-sfrukt). Beklager ordspillet, men jeg klarte ikke å dy meg…

Jeg bruker mangopuréen fra Masala Magic som er å finne i de fleste middels utrustede Norgesgruppen-butikker. Puréen er hermetisert, og er å finne i hyllen for indisk mat. Du kan gjerne lage egen mangopuré hvis du ikke finner ferdig puré. Du vil antakelig trenge ca to mangoer til denne oppskriften.

Til fire grådige porsjoner eller seks måteholdne:
2 dl mangopuré (mangopuréen fra Masala Magic er tilsatt litt sukker. Hvis du bruker ren mangopuré uten sukker i, kan du øke melismengden noe).
saften av 1/2 lime
1/2 dl pasjonsfruktjuice (tilsvarer ca. 4-6 pasjonsfrukt)
2 1/2 dl kremfløte
25 g melis
2-3 gelatinblader (2 hvis du serverer i et glass e.l., 3 hvis du ønsker å hvelve moussen ut)

til servering:
søtet mangopuré
frisk frukt og bær

Del pasjonsfruktene i to, grav ut fruktkjøttet og ha i en food processor. Pulsér fruktkjøttet i food processoren til saften slipper frøene, men uten at frøene blir knust, og hell gjennom en sil slik at du sitter med en ren pasjonsfruktjuice. Ha i en gryte sammen med mangopuréen og limesaften og kok opp. La koke et par minutter og ta deretter av platen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. fem minutter. Klem ut vannet og ha over i gryten med frukten. Rør gelatinen ut i væsken. La det hele kjøle seg ned til det nærmer seg fingertemperatur.

Pisk kremfløte og melis i en bolle til du får myke kremtopper. Hell i fruktblandingen og bland godt til en jevn masse. Hell over i glass eller former. Sett i kjøleskapet i minimum tre timer, gjerne over natten. Servér toppet med mangopuré og frisk frukt og bær.

mangomousse siden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s