Salatwrap med posjert kylling, grønnsaker og kokos- og peanøttsaus

salatwrap med posjert kylling og kokos- og peanøttsaus 2

Mine cravings er som oftest på klassisk junkfood, type pizza, burgere og pommes frites. Men en gang i blant glimter hjernen til og gjør meg fysen på noe ultrafriskt og sunt. Denne salatwrapen er et resultat av en sånn craving, og den er knasende, fresh og smakfull. Takk, hjernen!

Til to voksne og to barn trenger du:
2 store eller 3 små kyllingbryst, med eller uten skinn
1 rød chili
1 stang sitrongress eller 1/2 ss hakket sitrongress fra tube
2 fedd hvitløk
7 cm ingefær
skallet av 1/2 lime
1/2 ss flaksalt
2 ss fiskesaus
stilkene av en håndfull koriander
vann

til sausen:
2 dl kokosmelk
en håndfull korianderblader
4 ss peanøttsmør
1 ss finhakket/revet ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
2 ts finhakket sitrongress
saften av 2 lime
salt

1 rød paprika
1/2 agurk
2 store gulrøtter
ca 1/2 hode isbergsalat
tørkede kokosflak eller usaltede peanøtter (kan sløyfes)
koriander (kan sløyfes)

Del chilien i mindre biter. Skrell ingefæren og del i skiver. Brekk sitrongresstilken på et par steder. Skrell hvitløksfeddene. Bruk en grønnsaksskreller til å lage et par-tre strimler limeskall. Ha kyllingbrystene i en passe stor gryte (stor nok til at brystene får akkurat plass uten å ligge oppå hverandre) sammen med chili, ingefær, sitrongress, hvitløk, limeskall, korianderstilker, fiskesaus, flaksalt og nok vann til å akkurat dekke kyllingbrystene. Sett gryten på platen på høy varme og la koke opp. Med en gang det koker opp setter du platen ned til lav-middels varme slik at kyllingen trekker rett under kokepunktet. La trekke i ca 17 minutter hvis du har små kyllingbryst eller 20-22 minutter hvis du har store. Snu gjerne på kyllingbrystene etter halvgått tid. Ta kyllingen ut av kraften, del hvert bryst i to eller tre på tvers og riv hver bit i strimler. Ha ca. en øse full av kraft i en bolle og legg kyllingkjøttet i slik at det holder seg fuktig.

Ha alle ingrediensene til sausen i en blender eller liten food processor og kjør til en jevn saus. Smak til med salt.

Finsnitt paprika, agurk og gulrøtter. Bland med 1/3 av sausen.

Del isbergsalaten i blader. Fyll hvert salatblad med grønnsaker og revet kylling og topp med saus, kokosflak/peanøtter og litt ekstra koriander. Nam!

salatwrap med posjert kylling og kokos- og peanøttsaus 3

Legg igjen en kommentar