Pastasaus med italiensk pølse, paprika og løk

pastasaus med italiensk pølse, paprika og løk

Denne pastasausen er hverdagsgull! Du trenger bare fem ingredienser (pluss litt olje) og rundt 20 minutter, så har du en kjempegod og smakfull saus. Det beste er å bruke italiensk pølse som er krydret med fennikelfrø, men du kan stort sett bruke hvilken rå pølse du vil så lenge den er godt krydret.

Til to voksne og to barn trenger du:
300 g rå pølse, helst italiensk, men det meste blir godt
1 liten løk
1 rød paprika
1 boks tomater
30 g revet parmesan
olje til steking

til servering:
pasta av ønsket slag
revet parmesan

Varm en dyp stekepanne på middels høy varme med en liten klunk av olje. Fjern skinnet på pølsen og ha i pannen. Del pølsen opp i små biter med en stekespade. Finsnitt løken og del paprikaen i munnfullbiter. Ha grønnsakene i pannen når pølsen begynner å få litt farge, og stek i noen minutter til løken er myk. Hell over tomater og rør godt. La koke i ca 8 minutter, tilsett parmesanen og la koke et par minutter til. Sjekk om sausen trenger salt. Antakeligvis vil saltet fra pølsen og parmesanen være nok.

Kok opp vannet til pastaen mens du lager sausen, sånn at du har det klart. Da er det lettere å time det slik at sausen og pastaen blir ferdig samtidig. Når du heller av pastavannet, behold et par spiseskjeer av vannet. Bland pastaen med sausen og pastavannet som du har holdt av. Serveres med et godt dryss revet parmesan.

pastasaus med italiensk pølse, paprika og løk ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s