Sjokolademousse med bringebærcoulis

sjokolademousse med bringebær fra siden

Dette er mitt forslag til årets nyttårsaftendessert – fløyelsmyk sjokolademousse med frisk  bringebærcoulis. Oppskriften kommer fra min dypt savnede farmor, Lille-Bertha. Egentlig er det mer en slags sjokoladekrem enn en sjokolademousse, men kjæra nån det er gode greier. Jeg må innrømme at jeg har gjort en bitteliten endring i oppskriften som utgjør en stor forskjell: jeg tilsetter en klype salt. Det bringer frem det beste i sjokoladen og er en behagelig motbalanse til det søte.

Til seks porsjoner trenger du:
100 g kokesjokolade
2 ss melis
3 ss lunken sterk kaffe
1 eggeplomme
en klype salt
3 dl kremfløte

til bringebærcoulisen:
250-300 g bringebær (gjerne bær som har vært fryst)
2 ss vann
1 1/2-3 ss melis

til servering:
friske bær

Smelt sjokoladen over et småputrende vannbad. Ta av varmen, og ha i melis og kaffe. Rør godt til du har en helt jevn blanding. Tilsett eggeplommen og saltet og pisk massen til den blir litt lettere i konsistensen. Sett til side til den når romtemperatur. Pisk kremfløten i en bolle til den har myke topper (ikke helt stivpisket). Kjenn på temperaturen på kremen at den ikke er helt kjøleskapskald; da vil sjokolademassen stivne i små klumper når du blander det hele sammen. Rør sjokolademassen sammen med kremen til du får en jevn blanding. Hell i små glass og sett i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natten.

Ha bringebær, vann og 1 1/2 spiseskje av melisen i en liten food processor. Kjør til en jevn blanding. Smak til med mer melis dersom det trengs. Coulisen skal være hakket søtere enn det du tenker er perfekt når du smaker den alene, ellers blir den for skarp når du serverer den oppå sjokolademoussen. Sil coulisen.

Servér sjokolademoussen med bringebærcoulisen og pynt med friske bær.

sjokolademousse med bringebærcoulis siden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s