Rislapper

rislapper nærbilde

I romjulen har vi alltid tradisjonell norsk julebrunsj med ansjos, sild, gravlaks, sennepssaus og andre smaksutfordringer. Vi voksne elsker det, men det er litt voldsomt for barn. Derfor serveres ofte en «stack» av rislapper ved siden av all voksen-goodiesen. Så er det bare passe på at ikke de voksne kaster seg over dem også…

Til ca. 12 middels store rislapper trenger du:
5 dl risgrøtrester
1 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 egg
smør til steking

Bland alle ingrediensene i en bolle. Varm en stekepanne på middels høy varme med litt smør i. Stek lapper i ønsket størrelse i noen minutter på hver side til de er gylne. Serveres med syltetøy, rester av rød saus eller sirup (f.eks. denne pepperkakesirupen) eller som de er uten noen ting på.

rislapper ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s