Meksikansk ribbe-taco med semi-syltet rødkål og avokadosaus

meksikansk ribbe taco rødkål avokadosaus

Mitt «skal ikke spise meg lei av julemat før julen, men allikevel bruke juleråvarer»-førjulsforsett (klinger bra gjør det ikke?) fortsetter, og denne gangen laget jeg ribbe og rødkål på meksikansk vis. Det anbefales!

En liten heads up: Ribben blir veldig mye bedre hvis du salter den en dag eller to før du skal spise den, så planlegg gjerne litt i forveien.

Til fire personer trenger du:
1,2 kg tynnribbe
2 ss flaksalt
1 appelsin
1 løk
1 rød chili
4 fedd hvitløk
1 ss korianderfrø
1 ss spisskummenfrø
1 ss malt chipotle
4 nellikspiker
1 kanelstang
1 Corona
ca. 4 dl vann

til rødkålen:
1/4 rødkål
1/2 liten rødløk
1 lime
1 ss olje
1 ts flaksalt
1/2 chili, gjerne jalapeño hvis du finner det på butikken
en håndfull koriander

til avokadosaus:
1 stor avokado
2 dl rømme
1/2 lime
1 fedd hvitløk
salt

til servering:
tortillas
koriander (kan sløyfes)
jalapeños (kan sløyfes)
lime (kan sløyfes)

Salt ribben godt og gni godt inn i kjøttet og svoren. Sett i kjøleskapet et døgn eller to. Ta ribben ut av kjøleskapet et par timer før du skal steke den.

Sett ovnen på 230 grader over- og undervarme.

Ha ribben i en liten ovnsfast form. Dersom den er ujevn i tykkelsen, kan du ha litt sammenkrøllet bakepapir eller litt løk under «dalene» slik at den retter seg opp. Del appelsin og løk i båter og chilien i biter. Ha i formen sammen med hvitløksfeddene, krydrene og Coronaen. Fyll på med vann til væsken rekker til rett under svoren. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at det blir helt tett. Sett i ovnen i 1 time. Sett deretter ned varmen til 180 grader og ta av aluminiumsfolien. La steke i ytterligere 1 1/2 time. Den siste halvtimen øser du kraften over svoren ca. hvert femte minutt. Dersom svoren ikke har blitt sprø, setter du opp varmen til 220 grader til svoren blåser seg opp. Følg nøye med, det brenner seg fort! Ta ribben ut av ovnen og ha over på et skjærebrett.

meksikansk ribbe

Når du har satt ribben inn i ovnen, kan du gjøre klar rødkålen. Skjær rødløk og rødkål så tynt du kan, bruk gjerne mandolin eller ostehøvel hvis du ikke er så stø på kniven. Finhakk chilien og grovhakk korianderen. Ha chili, koriander, rødkål og rødløk i en bolle sammen med saften av limen, olje og salt. Sett i kjøleskapet. Ta ut ca en halvtime før ribben er ferdig.

Like før ribben er klar, blander du avokado, rømme, revet hvitløksfedd, lime og salt med en stavmikser til du har en jevn saus.

Skjær ribben i tynne skiver. Serveres i tortilla med den syltede rødløken, avokadosausen og gjerne jalapeños, koriander og en skvis av lime. Sykt godt!

meksikansk ribbe taco rødkål avokadosaus nærbilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s