Kyllinglår i kremet soppsaus

kyllinglår i soppsaus nærbilde

Altså! Denne kyllingretten er så utrolig god. Supersaftig kylling, crispy salvieblader og fyldig soppsaus – jeg sitter og sikler her jeg skriver!

Jeg serverte med gnocchi, men du velger selv hvilken stivelse du ønsker å servere med. Ris funker supert, pasta er strålende og ovnstekte poteter er gull.  Du kan gjerne ha litt sautert spinat eller annet grønt ved siden av også, så føler du kanskje litt mindre på all creme fraichen og baconet i sausen.  

Til fire voksne trenger du:
4 kyllinglår delt i to (lårklubb og overlår)
80 g bacon
1 løk
2 fedd finhakket hvitløk
450-500 g blandet sopp (jeg brukte 300 g champignon og 180 g skogssopp fra fryseren)
1 1/2 dl tørr hvitvin
3 dl kyllingkraft
2 dl creme fraiche
1 ss finhakket timian
1 ts dijonsennep
salt og pepper
et par spiseskjeer olivenolje

bladene fra en liten potte med salvie
75 g smør

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.

Salte og pepre kyllinglårene godt. Varm opp oljen i en bredbunnet gryte som er ovnsfast på middels høy varme. (Dersom du ikke har en egnet gryte, kan du bruke en ovnsfast form når du skal ha alt inn i ovnen.) Brun kyllingstykkene til de er gylne over det hele. Ta ut av gryten inntil videre.

Finhakk baconet, hakk løken og del soppen opp i mindre biter. Hell av det meste av fettet i gryten, skru platen ned ett hakk og ha i baconet. La baconet steke under omrøring til det meste av fettet er stekt ut. Tilsett løken og stek til den er mør. Skru opp platen til middels høy varme igjen, og ha i soppen. Stek til den har fått farge og tilsett deretter hvitløken. Stek ett minutt. Hell i hvitvinen. Kok ut all alkoholen før du har i kyllingkraft, creme fraiche, timian, dijonsennep, pepper og, dersom det er behov for det, salt (du får en del salt fra baconet, så det er ikke sikkert du trenger noe mer). Rør alt godt sammen og gi det et oppkok. Når sausen koker, legger du kyllingstykkene forsiktig på toppen. Kyllingskinnet skal helst ikke være i kontakt med sausen, men det kommer litt an på gryten din om du får til det. Dersom du ikke har en gryte som passer til formålet, kan du helle sausen i en stor ovnsfast form og legge kyllingen på toppen. Stek i ovnen i 35 minutter.

Når du nærmer deg slutten av steketiden på kyllingen, setter du i gang med salvien.  Smelt smøret i en panne på middels høy varme. Når den verste brusingen har gitt seg, har du i salviebladene og steker dem i ca. ett minutt. Ha de stekte bladene over på et kjøkkenpapir for å renne av seg.

Server kyllingen med salviebladene og tilbehør av eget ønske.

kyllinglår i soppsaus ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s