Stekt krydderkake med blåmuggost toppet med frukt og bær

stekt krydderkake med blåmuggost skrå

Pepperkaker med blåmuggost har blitt en klassisk fingermat å servere før jul. Ved å bruke krydderkake i stedet for pepperkaker, får du en litt mer raffinert versjon som er fin å servere som en «stående dessert» sammen med en god portvin eller et glass sauternes. Jeg brukte «honningkaken» som jeg la ut på bloggen tidligere denne uken, men du kan gjerne prøve med en annen krydderkake (men jeg kan dessverre ikke garantere for resultatet da).

Hva slags blåmuggost du bruker, er opp til deg. Jeg brukte Selbu Blå. Den er litt fast i konsistensen og har en middels kraftig smak. Gå for en mildere og mer kremet, f.eks. en Castello eller Vismann, hvis du liker det, eller kjør på med en litt heftigere, som Stilton eller Kraftkar, hvis du foretrekker en ost som sparker ordentlig fra.

stekt krydderkake med blåmuggost og bjørnebær

Du trenger:
krydderkake/honningkake
smør
blåmuggost
bjørnebær, pærer, sorte druer og/eller fiken

Skjær kaken i tynne skiver. Varm en stekepanne på middels høy varme og ha i smøret. Legg i kakebitene når smøret har smeltet og stek et par minutter på hver side til de er sprø. Ta kakebitene ut av pannen og over på litt kjøkkenpapir og la dem kjøle seg ned.

Ha på noen biter blåmuggost på hver kakebit og topp med ønsket frukt og bær. Superenkelt og kjempegodt!

stekt krydderkake med blåmuggost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s