Dette er en super måte å få i barn grønnsaker på, da de ofte foretrekker rå grønnsaker og at de forskjellige elementene kan spises hver for seg (snålinger…). Hvilke grønnsaker du velger å bruke er fullstendig opp til deg. Bruk det som er populært i huset, det være seg minimais, paprika, blomkål eller andre godsaker. Jeg brukte edamamebønner, vårløk, gulrot og sukkererter. Mannen og jeg fikk et dryss av chili på toppen også. Nam!
Du trenger:
400 g kjøttdeig
1 finhakket vårløk
1/2 dl panko eller brødsmuler
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
*1 ss revet ingefær
*1 ts finhakket chili
*1 finhakket fedd hvitløk
1 egg
olje til steking
Til sausen:
1/2 dl hoisinsaus
1 ss riseddik
*1 finhakket fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
*1 ts revet ingefær
250 g eggnudler
200 g edamamebønner
2 gulrøtter
2 vårløk
150 g sukkererter
1 rød chili
evt. andre grønnsaker som erstatning for eller i tillegg til grønnsakene over
Bland ingrediensene til sausen i en bolle.
Kok eggnudlene etter anvisning på pakken, hell av kokevannet og skyll med kaldt vann når de er ferdigkokte.
Lag kjøttbollene ved å blande ingrediensene fra øverste delen av oppskriften (bortsett fra oljen til steking). Varm oljen i en stekepanne på middels høy vame. Trill små kjøttboller på størrelse med ping pong-baller og ha i stekepannen. Stek gylne og gjennomstekte, ca. 7-8 minutter. Når kjøttbollene er ferdigstekte, ha over sausen. Gi sausen et raskt oppkok, og ha så i nudlene. Rør forsiktig slik at nudlene blir dekket av saus, men uten at kjøttbollene blir ødelagt.
Mens kjøttbollene steker, gjør du klar grønnsakene. Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem ved å koke et par minutter først og klem deretter bønnene ut av skallet. Kutt gulrøtter, vårløk og chili i tynne strimler, og sukkerertene i biter.
Legg en porsjon nudler i bunnen av en bolle eller på en tallerken, og ha over kjøttboller og grønnsaker. Dryss gjerne med litt chili på toppen hvis du liker det.
*Tips! I hverdagene er tuber med revet ingefær, chili og hvitløk gull verdt for å spare tid! Du finner dem gjerne i samme kjøledisk som salatposene.