Nudler med friske grønnsaker og kjøttboller

nudler med friske grønnsaker og kjøttboller

Dette er en super måte å få i barn grønnsaker på, da de ofte foretrekker rå grønnsaker og at de forskjellige elementene kan spises hver for seg (snålinger…). Hvilke grønnsaker du velger å bruke er fullstendig opp til deg. Bruk det som er populært i huset, det være seg minimais, paprika, blomkål eller andre godsaker. Jeg brukte edamamebønner, vårløk, gulrot og sukkererter. Mannen og jeg fikk et dryss av chili på toppen også. Nam!

Du trenger:
400 g kjøttdeig
1 finhakket vårløk
1/2 dl panko eller brødsmuler
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
*1 ss revet ingefær
*1 ts finhakket chili
*1 finhakket fedd hvitløk
1 egg
olje til steking

Til sausen:
1/2 dl hoisinsaus
1 ss riseddik
*1 finhakket fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
*1 ts revet ingefær

250 g eggnudler
200 g edamamebønner
2 gulrøtter
2 vårløk
150 g sukkererter
1 rød chili
evt. andre grønnsaker som erstatning for eller i tillegg til grønnsakene over

Bland ingrediensene til sausen i en bolle.

Kok eggnudlene etter anvisning på pakken, hell av kokevannet og skyll med kaldt vann når de er ferdigkokte.

Lag kjøttbollene ved å blande ingrediensene fra øverste delen av oppskriften (bortsett fra oljen til steking). Varm oljen i en stekepanne på middels høy vame. Trill små kjøttboller på størrelse med ping pong-baller og ha i stekepannen. Stek gylne og gjennomstekte, ca. 7-8 minutter. Når kjøttbollene er ferdigstekte, ha over sausen. Gi sausen et raskt oppkok, og ha så i nudlene. Rør forsiktig slik at nudlene blir dekket av saus, men uten at kjøttbollene blir ødelagt.

Mens kjøttbollene steker, gjør du klar grønnsakene. Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem ved å koke et par minutter først og klem deretter bønnene ut av skallet. Kutt gulrøtter, vårløk og chili i tynne strimler, og sukkerertene i biter.

Legg en porsjon nudler i bunnen av en bolle eller på en tallerken, og ha over kjøttboller og grønnsaker. Dryss gjerne med litt chili på toppen hvis du liker det.

nudler med friske grønnsaker og kjøttboller nærbilde

*Tips! I hverdagene er tuber med revet ingefær, chili og hvitløk gull verdt for å spare tid! Du finner dem gjerne i samme kjøledisk som salatposene.

Legg igjen en kommentar