Lakseburger

lakseburgere

Burgere blir vel nesten aldri 100 % sunt, men når man bytter ut kjøttburgeren med en laksevariant begynner det å nærme seg noe. Og det beste med denne lakseburgeren er at man ikke savner kjøtt! Laksen er toppet med en tartarsaus som bidrar til å holde det hele ekstra saftig og setter en digg spiss på burgeren.

Til to voksne og to små barn trenger du:
ca 500 g laksefilet
1 vårløk
1 liten håndfull persille (helst bladpersille, men den krusete funker også)
3 ss panko (evt. fine brødsmuler)
1 1/2 ss majones
1 egg
1 ss sitronjuice
salt og pepper
smør til steking

1 dl god majones
2 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket kapers
1 ts grov dijonsennep
2 ts sitronsaft
en klype salt

Agurk
Salat
Burgerbrød

Lag tartarsausen ved å blande majones, sylteagurk, kapers, sennep, sitronsaft og salt.

Grovhakk vårløken og ha i en food processor sammen med bladpersillen. Kjør til det er helt finhakket. Ha to tredjedeler av laksefileten, panko og majones i, og kjør til en jevn masse. Ha i egg, sitronjuice, en god klype salt og litt pepper og kjør litt til. Kutt opp den siste tredjedelen av laksefileten i små biter og bland med laksefarsen.

Smelt litt smør i en panne over middels – middels høy varme. Bruk to spiseskjeer til å porsjonere ut laksefarsen i pannen i så tilnærmet lik runde former som du får til. Fordel farsen slik at du får fire burgere (to store og to små, da dette er en oppskrift for to voksne og to små barn). Stek i ca 4 minutter (litt kortere på de små burgerne) til de har fått en fin gyllen stekeskorpe, flipp deretter burgerne og stek i noen minutter til de blir gylne på andre siden også.

Legg et salatblad og noen skiver agurk på burgerbrødbunnen, legg en lakseburger oppå, topp med tartarsausen og burgerbrødtoppen. Server gjerne med pommes frittes. Ganske sunt og veldig, veldig godt!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s