Tomatsuppe

tomatsuppe nærbilde

Dette er en fyldig, men frisk tomatsuppe som er populær hos både voksne og barn. Min oppfatning er at favorittsuppen for mange barn er posetomatsuppe, og jeg vet at det rynkes på mange små neser av den hjemmelagde versjonen. Men denne ser ut til å falle i smak hos de fleste barn, da den ligner akkurat nok på pulvervarianten til at den føles kjent og kjær.

Til fire personer trenger du:
50 g bacon
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
3 dl vann
1 kyllingfond-cup (evt. bulljongterning)
2 bokser tomater
1/2 dl creme fraiche
olje til steking
evt. salt og pepper

Kutt baconet i små biter. Varm litt olje i en gryte på middels varme og ha i baconet. La steke i noen minutter til baconfettet begynner å smelte. Finhakk løken og ha sammen med baconet i gryten. Stek videre i noen minutter til løken blir myk og press eller riv så i hvitløksfeddene. Stek i ytterligere ett minutt, tilsett tomatpuréen og stek et par minutter til. Ha så i vann og fond/buljong, tomatbokser og creme fraiche. Bruk en stavmikser og kjør suppen helt jevn. La koke i 5 – 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Jeg toppet suppen med resten av baconet som var i pakken, da bacon ikke stod på menyen igjen denne uken, men du kan ha i hva du vil. Makaroni og wienerpølsebiter er alltid en slager hos barna, mens de voksne vil kanskje heller ha et kokt egg eller litt biter av stekt chorizo. Det meste fungerer, så slå deg løs!

tomatsuppe ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s