Blackened torsk-taco, coleslaw med mango og avokadosaus

blackened torsk taco coleslaw med mango og avokadosaus ovenfra

Jeg blir ikke akkurat Språkrådets favoritt med navnet på denne retten, men coleslaw er coleslaw, og jeg er helt i villrede om hva som er riktig norsk ord for blackened. Sort? Svartnet? Brent? Ingen av delene høres verken riktig eller godt ut. Men godt er det! Torsken er rett og slett dekket av en krydderblanding og stekt til den får en mørk skorpe. Litt cajun-vibber, om det gir mening. Jeg skal definitivt fortsette jakten på det passende norske ordet, for det er ikke siste gang jeg «blackener» (kom gjerne med forslag om du har noen!).

Til to voksne og to barn trenger du:
600 g renskåret torskefilet (helst fra den tykkeste delen av fileten)
2 ts røkt paprika
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts salt
1/2 ts brunt sukker
1/2 ts chilipulver
olje til steking

Til coleslaw’en:
1/4 liten hodekål
1/4 rødløk
1 mango
en håndfull koriander
1 lime
1 ss oliveolje
salt

Til avokadosausen:
1 middels stor avokado
1 1/2 dl rømme
1/2 lime
1 fedd hvitløk
salt

10-12 små eller 8 middels tortillas

Lag coleslaw’en først, slik at den får satt seg litt mens du lager resten. Snitt rødløken så fint du kan og ha i en salatbolle. Skvis over limen og tilsett en god klype salt, og la det hele stå i noen minutter slik at løksmaken blir litt mildere. I mellomtiden skreller du mangoen og skjærer den i tynne skiver, finsnitter hodekålen og grovhakker korianderen. Bland kål, mango, koriander og olivenolje med løkblandingen.

Ha avokado, rømme, lime, hvitløk og salt i en food processor, blender eller lignende, og kjør til det blir en helt jevn saus.

Bland krydrene i første bolk av oppskriften. Del opp torsken i ca fem cm brede stykker. Dekk stykkene med krydderet. Ha litt olje i en stekepanne over middels høy – høy varme. Vent til pannen er skikkelig varm før du har i torsken. Stek fisken i ca 1 1/2 minutt på alle sider. Den skal være godt brunet, på kanten til sort (derav navnet blackened). Dersom torskefileten er litt tynn, steker du bare på to sider slik at den ikke blir overstekt. Dytt forsiktig på fisken slik at den flaker seg i litt mindre biter.

Ha litt coleslaw på en tortilla, deretter noen fiskebiter og topp det hele med avokadosausen og gjerne noen blader koriander. Dette er superfrisk og seriøst avhengighetsskapende mat!

blackened torsk taco coleslaw med mango og avokadosaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s