Hvit pizza med fennikelsalami og artisjokkhjerter

pizza med fennikelsalami og artisjokkhjerter ovenfra

Jeg er helt gal etter fennikelsalami! Under begge mine graviditeter var det en stor sorg for meg å ikke kunne spise det jeg mener må være den ultimate spekepølsen. Så mye at i fødegave ønsket jeg meg fennikelsalami- og briesandwich. Denne nydelige pizzaen er en gave til meg selv med andre ord. Og til deg!

Hvis du ikke har en delikatesseforretning eller lignende i nærheten av deg, kan jeg tipse om at Tind lager en utrolig god fennikelspekepølse som anbefales på det varmeste. Jeg har sjelden mulighet til å kjøpe ekte italiensk finnochiona ettersom jeg bor på bygda, men Tind sin er jommen ikke langt unna (dette er ikke reklame, bare et vennlig tips).

Til fire pizzaer trenger du:
500 g tipo 0- eller tipo 00-mel (omtrent alle kornprodusenter leverer nå pizzamel, så du burde kunne finne det på butikken din)
1/2 ts fint havsalt
325 ml lunkent vann
1/2 pose tørrgjær (jeg bruker pizzagjær)
1 ts sukker
2 ss olivenolje
noen håndfuller semulegryn eller semolina hvis du får tak i det

2 dl creme fraiche
2 fedd hvitløk
30 g revet parmesan
salt

24-30 skiver fennikelsalami (avhengig av omkretsen på salamien)
8-12 artisjokkhjerter på glass
2 baller med mozzarella

Ha mel og havsalt i en bakebolle. Bland vann, sukker, olje og tørrgjær og la stå i noen minutter til gjæren begynner å bli aktivert. Ha det våte i det tørre og kjør med kjøkkenmaskin i 5 minutter, evt elt det for hånd i ti minutter. Juster underveis med vann eller mel hvis det er for vått/tørt. Ta deigen ut av bollen og samle den til en ball. Smør innsiden av bakebollen med litt olivenolje, ha deigballen tilbake og smør med litt olivenolje på toppen. La deigen heve i en time eller til den er doblet i størrelse.

Hvis du har pizzastein eller pizzastål sett dette på en rist midt i ovnen. Hvis du ikke har, sett inn en vanlig stekeplate opp ned midt i ovnen. Sett ovnen på 250 grader (eller gjerne mer hvis ovnen din kan det). La pizzasteinen/-stålet stå i ovnen i en halvtimes tid før du steker pizzaene.

Når deigen er ferdighevet tar du den ut av bollen, slår luften ut av den og knar den littegrann (på dette tidspunktet kan du faktisk fryse deigen i litt plastfolie og bruke på et senere tidspunkt). Del deigen i fire like deler og rull disse til baller. Kjevle hver ball ut så tynt du kan. Ha ferdigkjevlet bunn over på en pizzaspade eller en papplate eller lignende som er strødd med semulegryn eller semolina. Rist litt rundt på pizzaspaden/papplaten for å sjekke at bunnen ikke sitter fast i underlaget.

Bland creme fraiche, hvitløk, parmesan og en klype salt. Smør et tynt lag på pizzabunnen som ligger på pizzaspaden/papplaten. Bruk en halv mozzarellaball per pizza, og riv i små biter som fordeles jevnt over det hele. Del artisjokkhjertene i mindre biter og legg på pizzaen. Ha deretter over fjerdedel av fennikelsalamien.

Lirk forsiktig pizzaen over på pizzastein/pizzastål/bakeplate. Stek i 10-12 minutter til den er sprø og gyllen. Min forestilling av himmel på en sprø bunn!

pizza med fennikelsalami og artisjokkhjerter

2 kommentarer om “Hvit pizza med fennikelsalami og artisjokkhjerter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s