Kylling-quesedillas

kyllingquesedilla nærbilde

Jeg må innrømme at mine barn ikke alltid er spesielt begeistret for ny mat, selv om de utsettes for litt av hvert innen den gastronomiske verdenen om dagen. Men da jeg lagde quesedillas til middag forleden, gikk det ned på høykant. Og det er vel ikke så rart. Vi snakker kylling og smeltet ost i sprø tortillas. Sykt digg!

Du kan bestemme tidsbruken litt selv her. Jeg brukte rå økologiske kyllinglår som jeg stekte i ovnen, da jeg synes at kvaliteten på grillet kylling fra ferskvaren er så mye dårligere enn hvis man bruker økologisk kylling av høy velferd. Nystekt er jo også mye bedre enn ferdiggrillet. Men det styrer du selv. Nedenfor er to forskjellige metoder, avhengig av om du kjøper grillet kylling eller steker dem fra rå tilstand.

Til to voksne og to barn trenger du:
2 store eller 3 små kyllinglår (enten rå eller grillet fra ferskvaren)
1 ss olivenolje
2 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts chilipulver
1 ts flaksalt

Til salsaen:
3 tomater
1 håndfull koriander
2 vårløk
1/2 – 1 rød middels sterk chilli
2 ts limesaft
2 ts olivenolje
salt og pepper

8 middels store tortillas
150 g revet ost
olivenolje til steking

Hvis du steker kyllingen selv: Varm ovnen til 210 grader. Bland sammen krydrene. Gni kyllingen inn med olivenolje og deretter krydderblandingen. Ha kyllinglårene i en ovnsfast form, sett midt i ovnen og stek i 45 -50 minutter til de er godt gjennomstekt og kjøttet løsner lett fra benet. Ta av skinnet (dette er en god topping på quesedillaen) og del opp kjøttet i små strimler.

Hvis du bruker ferdiggrillet kylling: Fjern og kast skinnet. Dra kjøttet fra benet og del opp i strimler. Varm en panne på medium varme, ha i olivenoljen og deretter kyllingkjøttet. Bland krydrene, tilsett blandingen til kjøttet og bland godt. Hvis kyllingen er kald kan det fort bli tørt, så da kan du tilsette 1/2 dl vann. Stek kjøttet i et par-tre minutter.

Lag salsaen ved å finhakke tomater, koriander og chilli. Finsnitt vårløken. Bland i en bolle med limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Bygg quesedillasene ved å ha en fjerdedel av osten på en tortilla og så en fjerdedel av kyllingen. Legg en tortilla oppå. Gjør dette til alt er brukt opp, og du sitter med fire fylte quesedillas. Varm en panne på middels varme. Ha i en liten skvett olivenolje. Stek hver quesedilla i et noen minutter på hver side, til de er gylne og osten er smeltet.

Del hver quesedilla i fire biter og servér med salsaen og litt rømme eller guacamole. Mums!

kyllingquesedilla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s