Butter chicken

butter chicken

Selv om jeg elsker indisk mat, har vi det dessverre ikke så ofte til middag fordi jeg føler at det krever så enorme mengder med krydder og tar så lang tid. Men med denne oppskriften er maten på bordet etter en halvtime og man slipper unna med en brøkdel av krydderiene.

Du ser kanskje noe rart på bildet… Ja, det er bananer i bakgrunnen. Hjemme hos oss har vi alltid bananer til indisk mat. Det er litt som rømme på pizza; helt sikkert helligbrøde av dimensjoner, men det smaker kjempegodt! Prøv med en liten bit til, så skal du nok se at jeg har rett.

Til en familie på fire trenger du:
500-600 g kyllingfilet
4 ss smør
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1/2 ss garam masala
1 ts chilipulver eller knust chili
1/2 ts spisskummen
1 boks (390 g) tomatpassata (Go Eco lager nå tomatpassata, så nå er det mye lettere tilgjengelig enn tidligere)
2 dl matfløte
salt

til servering;
basmatiris
mangochutney
nanbrød
usaltede peanøtter eller cashewnøtter (kan sløyfes)
bananer (kan sløyfes)

Del kyllingen i biter. Smelt 1 ss smør i en stekepanne over middels høy varme og stek kyllingbitene til de har fått fin farge. De behøver ikke å være gjennomstekte. Ha litt salt på kyllingbitene. Ta ut av pannen.

Finhakk eller riv løken på et rivjern. Smelt 1 ss smør til i stekepannen på middels varme og ha i løken i. Stek i et par minutter til den begynner å bli myk. Ha i finhakket eller revet hvitløk, revet ingefær, garam masala, chili og spisskummen og stek i ett minutt til. Tilsett tomatpassataen. Småkok i fem minutter. Ha i fløten og kyllingen. Sett ned varmen slik at det bare putrer såvidt, og la det småputre i 10-15 minutter. Ha i de siste to spiseskjeene med smør og smak til sausen med salt.

Serveres med basmatiris, chutney, nanbrød, hakkede nøtter og bananer (hvis du tør).

butter chicken nærbilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s