Eplekake

eplekake

Denne kaken har jeg laget i mange år. Vanligvis når jeg baker er det 50/50 sjanse om resultatet bli katastrofe eller suksess, men denne kaken blir alltid kjempegod.

Du trenger:
200 g romtemperert smør
3 dl sukker
3 egg
3 3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
4 granny smith-epler eller andre faste, syrlige epler
1 ss kanel
3 1/2 ss sukker

Sett ovnen på 200 grader.

Smør en rund 24 cm form. Skrell eplene og skjær i båter/halvmåner. Bland sukker (ikke de 3 dl, men «ekstrasukkeret») og kanel i en stor plastpose. Sleng eplebåtene oppi og rist forsiktig sånn at alt er dekket av kanel og sukker.

Rør smør og sukker hvitt. Det er enklest å gjøre det med maskin, men kan gjøres med armkraft hvis man er lysten på en treningsøkt. Tilsett ett og ett egg, og bland godt mellom hvert egg. Sikt i mel og bakepulver og bland godt. Dette er en hardhaus av en røre, så du behøver ikke å tenke på å vende inn med rolige bevegelser.

Ha røren i formen og dytt eplebåtene tett-i-tett oppi. Jeg dytter dem ned i en sirkelform, for da får man mest mulig epler i. Kaken vil nok bli litt ujevn etter at eplene er dyttet oppi, da bruker du håndflaten til å dytte alt nedi. Hvis du er fin på det, kan du sikkert bruke en asjett eller noe. Jeg synes det er gøy å bruke henda. Litt som å leke med leire.

Sett kaken midt i ovnen og stek i ca 45 min. Følg litt med underveis, og hvis den blir veldig brun på toppen kan du legge et bakeark over. Min blir nesten alltid litt for brun på toppen for jeg glemmer hva jeg driver med (se bildet), men jeg bare sikter over litt melis så blir den så fin så.

Kaken er veldig holdbar, men jeg vet ikke akkurat hvor lenge du kan ha den stående for den forsvinner alltid på mystisk vis i løpet av et par dager her i huset.

eplekake stykke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s