Pulled kylling-taco med mais- og tomatsalsa

pulled kylling taco

Denne tacoen er altså så god, og hemmeligheten ligger i det sprøstekte skinnet som topper deilig kyllingkjøtt og en frisk salsa. Det føles nesten litt barbarisk å toppe tacoen med crispy skinn, men da får man bare tåle å være litt barbar. Det er det verdt!

Du trenger:
ca 600 g kyllinglår (omtrent 3 små)

Til krydderblandingen:
2 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1 ts chilipulver
1 ts flaksalt

Til salsaen:
1/2 liten rødløk
1 rød middels sterk chili
3 tomater
2 maiskolber
en liten håndfull koriander
1/2 lime
salt og pepper

tortillas
revet ost
strimlet issalat

Sett stekeovnen på 170 grader over- og undervarme.

Bland krydrene godt sammen og gni inn kyllinglårene med blandingen. Legg i en ovnsfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen, og stek i 2 1/2 time.

Når kyllingen begynner å nærme seg, lager du salsaen. Finhakk løk og chili. Grovhakk tomatene og korianderen. Grill maiskolbene på grillen eller på en grillpanne til den har fått fine brennmerker. Sett maiskolben på høykant når den har kjølt seg litt ned og skjær av maiskornene ved å kutte langsmed kolben. Ha alt i en bolle, skvis over saften av den halve limen og smak til med salt og pepper.

Ta kyllingen ut av ovnen etter 2 1/2 time. Sett opp ovnen til 210 grader. Dra forsiktig av skinnet på kyllingen og legg over på et stekebrett med bakepapir på. Sett brettet inn på neste øverste hakk i ovnen. Stekes i ca 5-10 minutter. Følg med, for det går fort fra sprøtt til brent. Mens skinnet stekes i ovnen, drar du kjøttet på kyllinglårene av benet og strimler det med to gafler. Bland kyllingkjøttet godt med all saften i formen. Ta ut skinnet når det er blitt sprøtt (når du ser at det bobler fint og slutter å være så slapt). Legg over på kjøkkenpapir til det er kjølig nok til at du kan håndtere det. Skjær deretter opp skinnet i tynne strimler.

Fyll tortillasene med salat, kyllingkjøtt, salsa, revet ost og topp det hele med det sprø skinnet. Det er tacoen sin det!

pulled kylling taco nærbilde

En kommentar om “Pulled kylling-taco med mais- og tomatsalsa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s