Pølsegrateng

pølsegrateng

Når det kommer til å anslå hvor mange pølser et menneske spiser, er jeg notorisk ute på viddene, og etter hver eneste barnebursdag her i huset sitter jeg alltid igjen med store mengder wienerpølser. Sist bursdag var intet unntak, og pølsegrateng er da en genial måte å bli kvitt litt rester. Jeg vet at mange sliter med kresne barn som helst bare vil spise pølser, og da er dette en god måte å få dem til å prøve seg på litt mer enn bare den gode gamle wieneren.

Du trenger:
7 stk wienerpølser
300 g makaroni, gjerne fullkornsmakaroni
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
50 g smør
50 g hvetemel
500 ml melk
150 g revet ost, f.eks. Norvegia eller Jarlsberg
2 ss røkt paprika
salt

Sett ovnen på 225 grader.

Del opp brokkoli og blomkål i buketter. Kok i fem minutter i saltet vann. Kok makaroni etter anvisning på pakken, men reduser koketiden med 1 minutt. Kutt opp pølsene i biter.

Smelt smør i en kasserolle, ha i hvetemelet og rør godt. La steke i et minutt eller to for å bli kvitt melsmaken. Hell i melken mens du rører godt, og kok opp under omrøring. La småkoke i noen minutter til den er tyknet. Ta av varmen, ha i 100 gram av osten og rør godt til den er smeltet. Tilsett røkt paprika og smak til med salt.

Bland grønnsaker, makaroni og pølsebiter i en ildfast form og hell over sausen. Ha over resten av osten. Sett formen i ovnen og stek i ca 15 minutter til osten er smeltet og gyllen.

pølsegrateng porsjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s