Gresskarsuppe med hasselnøtter og salvie

gresskarsuppe med hasselnøtter og salvie

Nå er det offisielt høst, og det finnes ingen bedre måte å ønske den vakreste årstiden velkommen enn med denne fargerike, fløyelsmyke suppen!

Til fire personer trenger du:
1 stor løk
750 gram gresskar, f.eks. moskusgresskar eller flaskegresskar (skall og kjerner utgjør ca 20-30 % av vekten, så få tak i et gresskar på rundt et kilo)
2 gulrøtter
6 dl kylling- eller grønnsakskraft
1 dl matfløte
salt og hvit pepper
muskatnøtt

Til toppingen:
ca 100 g smør
20 salvieblader
en håndfull hasselnøtter
en håndfull gresskarkjerner

Varm litt olje i en gryte over middels varme. Finhakk løken og ha i gryten. La surre i et par minutter til den begynner å bli blank.

Skrell gresskaret, fjern frøene og del opp i biter på størrelse med en terning. Skrell gulrøttene og del opp i små biter. Ha grønnsakene oppi gryta sammen med løken og stek i ca 8 minutter. Hell over kraften. Kok alt i ca 15 minutter til gulrøttene og gresskaret er mykt. Tilsett matfløten og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, hvit pepper og noen rasp med muskatnøtt.

Mens suppen koker kan du gjøre klar tilbehøret. Rist hele hasselnøtter i en panne på middels høy varme. Pass på at de ikke blir stekt for hardt. Ta ut av pannen og over i et håndkle. Gni nøttene mot hverandre inni håndkleet slik at litt av skallet faller av. Grovhakk nøttene. Rist gresskarkjernene i pannen i et par minutter. Ta disse ut. Smelt godt med smør i pannen og ha i salvieblader. La disse steke i et par minutter og legg dem deretter over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø. Pass på at ikke salviebladene ligger oppå hverandre når de stekes.

Ha suppen over i en skål, og strø over hakkede hasselnøtter, gresskarkjerner og sprø salvieblader. Dette er den ultimate høstsuppen!

gresskar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s