Superenkel pasta med skinke og erter i fløtesaus

pasta med fløte, skinke og erter

Dette er min mammas oppskrift på det som antakeligvis er blant de aller enkleste, billigste og raskeste pastarettene som finnes, og elsket av både voksne og barn! Alt du trenger er å kunne røre i en gryte og koke pasta, ha litt i overkant av en 50-lapp til hele måltidet og rundt et kvarter å lage det på. Hva mer kan man be om av en hverdagsmiddag?

Du trenger:
3 dl matfløte
200 g kokt skinke i biter
1 pose frosne erter (ca 300 g)
100 g revet ost
salt og pepper
300-400 g spaghetti, gjerne fullkornsspaghetti for å få opp næringsverdien

Kok pastaen i godt saltet vann. Sausen tar bare et par minutter lenger enn den tiden det tar å koke pastaen, så sett i gang med sausen like før du har i pastaen.

Hell matfløten i en liten kjele og kok opp. Tilsett ertene, kok opp igjen under omrøring og ha så i skinken. La sausen komme opp mot kokepunktet og tilsett så osten. Nå er det viktig at det ikke begynner å koke igjen, for da kan sausen skille seg litt slik at du får små «korn» i sausen. Rør i sausen til osten har smeltet, og smak til med salt og pepper.

Nå burde pastaen være ferdig. Ta ut en halv kopp med pastavann før du heller det av pastaen. Bland sausen og pastaen godt, og spe evt. med litt av pastavannet dersom det blir for tykt. That’s it! En velsmakende livredder i hverdagen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s