Bananpannekaker

 

bananpannekaker melis

Bananpannekaker er enhver hverdagshelts numero uno-oppskrift. Med disse slår du hele seks fluer i en smekk; du får brukt opp den brune klasen som ligger og ser fryktelig lite fristende ut, og det er sunt, raskt, enkelt, billig og godt.

Til ca seks bananpannekaker trenger du:
2 modne bananer
1 dl havregryn
1 dl havremel (dersom du ikke har det i skapet kan du bytte det ut med tilsvarende mengde havregryn)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)
2 egg
1 dl melk
Smør til steking

bananpannekaker ingredienser

Mos alle ingrediensene i en bolle med en stavmikser eller i en blender. Har du ikke stavmikser eller blender, moser du bananene godt med en gaffel først og blander deretter i de andre ingrediensene. Hell ønsket mengde, avhengig av hvor store eller små du vil ha dem, i en stekepanne på middels høy varme i litt smør. Når pannekakene begynner å få bobler på toppen og har blitt litt «faste» i kanten, flipper du dem og steker dem gylne på andre siden.

Serveres med frisk frukt og bær, eller med lønnesirup, honning eller syltetøy hvis du ikke vil være så supersunn.

En kommentar om “Bananpannekaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s