Kyllingenchiladas

enchiladas

Jeg elsker enchiladas! Deilig tortillas med godt fyll, krydret saus og masse ost. Hadde det ikke vært for at barna ikke liker sterk mat, hadde jeg gjort sausen skikkelig spicy. Men for å ta igjen det sausen mangler av styrke, spiser jeg enchiladasene med en haug av jalapenos. Det er bare å kjøre på med chili i sausen hvis ikke du har sarte ganer å ta hensyn til.

Du trenger:
400 g kyllingfilet
1 stor paprika
1 middels stor løk
olje til steking
1 boks tomater (finhakket/polpa)
1 ts salt
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
2 ts paprikapulver
1/2 ts sort pepper
8 middels store tortillas
250 g revet ost

Sett ovnen på 225 grader.

Del kyllingen i strimler. Varm en panne på middels høy varme, hell i litt olje og ha i kyllingen. Skjær paprika og løk i tynne skiver og ha i pannen når kyllingen har begynt å få litt farge. Stek i et par minutter til løken begynner å bli myk.

Bland tomater og krydder godt sammen. Hell 1 1/2 dl av tomatblandingen over kyllingen og grønnsakene. La koke i et par minutter.

Fyll hver tortilla med et par spiseskjeer av kyllingblandingen. Legg fyllet i en stripe i midten, rull tortillaen rundt og legg i en ildfast form med skjøten ned. Formen må være stor nok til å romme alle tortillasene, men de skal ligge tett. Når alle tortillasene ligger i formen heller du over resten av tomatsausen og strør over osten. Stek i ovnen i ca 15 minutter til osten er gyllen.

Serveres med guacamole, rømme og massevis av jalapenos.

enchiladas porsjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s