En sunnere og freshere versjon av fredagsklassikeren. Laksen kan gjerne byttes med annen fisk hvis den rosa fisken ikke er så poppis i heimen din.
Til to voksne og to barn trenger du:
500 g laks
1 ts malt røkt paprika
1 ts malt paprika
1 ts spisskummen
1 ts salt
Til mangosalsa:
1 stor mango
1/2 agurk
1 liten avokado
1/2 liten rødløk
1/2 – 1 rød chili (avhengig av hvor sterkt du liker det)
1 1/2 – 2 lime
en liten bunt koriander (hvis du liker slikt…)
salt
tortillas eller tacoskjell
noen blader issalat
Sett ovnen på 190 grader.
Bland krydrene godt. Del laksen i fire stykker, krydre dem godt på begge sider med krydderblandingen og legg stykkene i en ildfast form. Stek laksen i ovnen i ca 10 – 12 minutter avhengig av tykkelsen.
Mens laksen steker i ovnen skjærer du mango, agurk, avocado i små biter og finhakk chili og rødløk. Hakk opp koriander hvis du vil ha det i. Ha alt i en bolle sammen med en klype salt og saften av limen. Hvor mye lime du trenger kommer an på hvor syrlig mangoen er, så smak og juster underveis.
Varm tortillas eller tacoskjell. Skjær issalaten fint.
Når laksen er ferdigstekt flaker du den. Fyll tortillas/skjell med issalat, laks og topp med mangosalsa. Serveres med litt ekstra lime.
God tacodag!