Knutekål- og brokkolisuppe

knutekål og brokkolisuppe

Vi er så heldige at vi har en andel på en andelsgård i nærområdet. Tanken var opprinnelig at barna skulle få lære seg hvor maten kommer fra og forhåpentligvis få en dypere respekt for naturen og maten på bordet. Akkurat dét ble med tanken. Datteren vår går bare i grøftekanten og plukker blomster mens sønnen vår løper opp og ned i åkeren som en villmann. Men jeg synes det er helt fantastisk da!

andelsgård

Det beste med vårt lille gårdsprosjekt er at det drar meg ut av min hverdagskulinariske komfortsone. Grønnsakene som dyrkes er av den typen jeg ofte ser beundrende på i butikken, men lar ligge til fordel for mine go to-grønnsaker. Ved siste besøk på andelsgården var det noen flotte knutekål som lå på bakken og ropte på meg. Så de fikk bli med i kurven, og nå skal de bli til suppe!

kurv med grønnsaker

Du trenger:
1 ss olje til steking
1 middels stor løk, hakket
1 middels stor knutekål (ca 1/2 kilo), skrelt og kuttet i biter (pass på å skrelle bort alt som er trevlete)
1/2 brokkoli, delt opp i mindre biter
3 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
3 dl melk
1 laubærblad
Salt og pepper

Stek løken i en gryte over middels varme til den blir myk, men ikke brunet.

Ha i knutekål og brokkoli og la det surre med i et par minutter. Tilsett deretter kraften, melken og laubærbladet. Kok opp og lå småkoke i ca 15 – 20 minutter til knutekålen er mør (jo mindre biter, jo kortere tid tar det). Bruk en stavmikser og blend suppen til den er helt jevn, evt. bruk en blender. Smak til med salt og pepper. Serveres med godt brød og gjerne noe salt og sprøtt, for eksempel litt ovnsbakt, sprø spekeskinke eller krutonger hvis du vil holde det vegetarisk.

knutekål

2 kommentarer om “Knutekål- og brokkolisuppe

  1. Hei. Takk for en god oppskrift:) Jeg byttet ut brokkoli med blomkål, da jeg plutselig fant ut at brokkolien var litt muggen, og det ble også bra. MEN: Det er noen «barkete» hvite biter i suppen, som er flisete og harde å tygge på, selv om jeg brukte foodprosessoren. Er dette knutekålen? Aldri brukt knutekål før..
    Takk

    Liker

    1. Heisann! Knutekål har et veldig trevlete skall, så det er nok det som er i suppen din. Som jeg skriver i oppskriften må man skrelle bort alt som er trevlete:) Hvor mye man må skrelle vil variere fra knutekål til knutekål. Små, helt nye har et tynnere skall og er mer jevnt sprø gjennom enn eldre, større kål.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s