Jordbær- og rabarbrasyltetøy med ingefær

jordbær og rabarbrasyltetøy med ingefær

Nå er vi midt i det lille vindueti året der dette nydelige syltetøyet kan lages. Jordbærene er søte og billige, og rabarbraen er fortsatt tilgjengelig i butikken eller i hagen. Jeg liker syltetøyet litt syrlig med et hint av ingefær og bruker derfor den minste mengden sukker og ingefær, men dersom du vil ha det søtere og med kraftigere ingefærsmak er det bare å øke mengden.

Du trenger:
1 kg jordbær
350 g rabarbra
50 -70 g ingefær, avhengig av hvor kraftig ingefærsmak du ønsker
250 – 300 g syltesukker med pektin

Skyll jordbærene og fjern hamsen. De minste bærene kan beholdes hele, de mellomste deles i to og de største deles i fire. Skiv rabarbraen i ca 1 cm store biter.  Skyll ingefæren og del den i skiver på langs. Ha alt i en stor gryte med sukkeret. Bland godt og kok opp. La småkoke I 10-15 minutter til rabarbraen begynner å gå i oppløsning. Skum av syltetøyet (skummet kan inneholde bakterier som ødelegger syltetøyet, også ser det ulekkert ut). Ta ut ingefæren.

Fordel syltetøyet i passende beholdere, sett på lokk og sett dem i vaskekummen. Fyll vann i kummen (uten å få vann oppå beholderne) slik at det går opp til rett under kanten på beholderne. La det kjøle seg ned nok til at du kan sette dem inn i fryseren.* Ta ut av fryseren og nyt smaken av norsk sommer hele året!

jordbær og rabarbra

*Fordi dette syltetøyet har et lavt sukkerinnhold, har det kortere holdbarhet enn mer sukkerholdige typer. Med mindre du har et veldig høyt syltetøykonsum, er det derfor best å fryse det ned i små beholdere og ta ut når du skal spise det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s