Nå er snart partysesongen i gang, og da trenger man gode fingermatoppskrifter. Denne asiatiske gravlaksen med wasabimayo er perfekt til et glass bobler i festlige lag. Selve gravingen av laksen tar et par dager, men etter det er jobben gjort i en fei!Til ca 16 småbiter trenger du:
190 g back loin av Salmalaks
2 ss soyasaus
1 ss mirin
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts finhakket chili
2 ts revet ingefær
4 ss god majones
2 ts wasabi
1/4 agurk
loff
solsikkeolje
Bland soyasaus, mirin, hvitløk, chili og ingefær. Legg laksen i en ziplock-pose og ha over marinaden. La ligge i marinaden i kjøleskap i to dager. Skjær så tynt som mulig, eller hvis du ikke er stødig på kniven, finhakk slik at det blir mer som en tartar.
Bland majones og wasabi. Stikk ut små rundinger eller skjær små firkanter av loff. Stek loffen i litt solsikkeolje på begge sider til de er gylne. Hakk agurken opp i små biter. Ha ca en teskje med wasabimayo på hver loffbit, deretter en skive eller to med laks og topp det hele med noen agurkbiter.