Thai-curry med kylling og søtpotet

thaicurry med kylling og søtpotet nærbilde

Hvis du har vært innom bloggen min før, er det kanskje temmelig klart at jeg er litt gæren etter asiatisk mat. Jeg synes det er så fresh, smakfull og lett mat! Og denne thai-curryen med kylling og søtpotet er intet unntak. Curryen er ikke superspicy, men har en sånn deilig bakgrunnsvarme. Kyllingen er mør, søtpotetene tilfører en deilig sødme og nøttene gir en herlig crunch. Supergodt!

Til 4 personer trenger du:
500 – 600 g kyllingbryst eller kyllinglårfilet
1 stor søtpotet (ca 500 g)
1 stor sjalottløk
2 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk
2 ss thai rød curry paste
400 ml lett kokosmelk
2 ts fiskesaus
saften av 1 lime
solsikkeolje til steking
salt og pepper

Til servering:
jasminris
hakkede cashewnøtter eller peanøtter (kan sløyfes)
hakket koriander (kan sløyfes)

Varm opp litt olje i en panne over middels høy varme. Del kyllingen i biter. Ha i pannen og stek bitene til de er fint brunet. De behøver ikke å være gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av pannen og over på en tallerken.

Mens du steker kyllingen, gjør du klar grønnsakene. Skjær opp sjalottløken i tynne skiver. Kutt opp søtpoteten i biter på størrelse med terninger. Finhakk hvitløken.
Når kyllingen er ute av pannen, skrur du ned varmen til middels, har i litt mer olje og sjalottløken. La steke i et par minutter, og ha så i revet ingefær og hvitløken. La steke i ett minutt til før du tilsetter søtpotet og curry paste. Rør godt og ha deretter i kokosmelk og fiskesaus. La småkoke i 15 minutter til søtpoteten er mør. Ha så i kyllingbitene og saften av limen. La småkoke i fem minutter til. Server med jasminris, hakkede nøtter, koriander og gjerne litt ekstra lime. Raskt, sunt og veldig godt!

thaicurry med kylling og søtpotet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s