Ovnsbakte fiskepinner med tartarsaus

ovnsbake fiskepinner med tartarsaus

Fiskepinner er en skikkelig hverdagsklassiker, men fryseversjonen er ikke akkurat sunne greier. Et mye bedre alternativ er å lage fiskepinnene selv og bake dem i ovnen. Det tar ikke så veldig mye lenger tid, også er det så utrolig mye bedre og sunnere.

Jeg mener at fiskepinner må spises med remulade eller tartarsaus for å komme helt til sin rett. Det er noe med den skarpheten i disse sausene som får frem det beste i fisken.

Til to voksne og to barn trenger du:
500-600 g fersk torskefilet
2 1/2 dl panko eller fine tørre brødsmuler
1 ss paprikapulver
2 egg
1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss solsikkeolje

Til tartarsausen:
1 dl majones av god kvalitet
2 ss finhakket sylteagurk, gjerne cornichons
1 ss finhakket kapers
1 ts grov Dijonsennep
1 ss hakket dill

Sett ovnen på 230 grader.

Bland ingrediensene til tartarsausen.

Kjenn etter på torskefileten at det ikke er noe bein på den. Dersom det er det, dra dem ut eller kutt dem vekk. Del fileten i biter som er omtrent 2-3 cm tykke og 5-6 cm lange. Finn frem tre dype tallerkener og sett opp en paneringsstasjon. I den første tallerkenen blander du mel og salt, i neste tallerken har du i eggene og pisker dem godt, i den siste tallerkenen har du i panko/brødsmuler og paprikapulver som du blander godt. Dypp først fiskebitene i melet, deretter i egget og til slutt i brødsmulene. Pass på at hver fiskebit er godt dekket på hver stasjon. Det lønner seg å ha en «tørr» hånd og en «våt» hånd, slik at du bruker den tørre til å dyppe i mel og i brødsmuler, og den våte til å dyppe i egg. Hvis ikke ender du fort med å panere fingrene mer enn fisken.

Legg et bakeark på en bakeplate og prøv å fordele oljen jevnt over bakearket. Legg de ferdigpanerte fiskestykkene på bakeplaten og beveg de litt rundt i oljen. Flipp dem og beveg de litt rundt på andre siden også. Sett platen midt i ovnen og la fiskepinnene steke i fem minutter. Dytt litt på en av fiskepinnene etter fem minutter for å sjekke at den flaker seg fint. Hvis den fortsatt er litt rå, stek et minutt eller to til.

Servér fiskepinnene rykende varme med tartarsausen, sitron, gjerne litt ovnsbakte pommes frites og erter eller råkost. Sunt og supergodt!

ovnsbakte fiskepinner med tartarsaus ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s